Eldankajärven jää on taakse jäänyttä elämää. On siellä nyt fossit ja Sassit puomit ja passit juu. Korsuissa kamina, siellä pelataan nakkia, raminaa, on meillä Fritzit ja Maxit ja Petropamaxit, juu. On täällä tallattu, on maata vallattu. On täällä koukittu, ja täitä noukittu. On sota tuimaa, ei Juno päätä huimaa. Pum, pum, pum, patteri paukkuu ja korohorot haukkuu, juu.

Läskiä lotinaa ja peuranpa pyllyä ihanaa on römpsässä käristetty, kiristetty, vattahan varistettu juu. Ei hevosilla heiniä, vaan syövät ne tallista seiniä, on toisilla suolissa santaa eikä tule lantaa, juu. On täällä napsittu, on täällä tapsittu, laukaistu miinoja ja annosviinoja. On eukkoa ikävä, kun syö sitä vitamiinipilleriä, mutta se kotiloma tyssää, kun roiskitaan ryssää juu.

Kis-Kis-kukkulat, on siellä Munat sekä Makkarat, mutta se Muna kun se meni, niin se Makkara jäi vain, juu. Röhössä on Tiltun tie, se kurasena murasena Uhtualle vie, on täällä Bieloje-, Tschirni- ja Tschornoje-ozerot, juu. Varjossa honkien on lottakanttiini, sumppia keittävi, siell' lotta Lunkreeni. Voi pojat saamari, nyt tuokaa naamarini, on tänne riukuja prykätty, on liukuja lykätty, juu.